A kedvezményezett neve: Szabó Imre Egyéni Vállalkozó
A projekt címe:Zöld Ász Fogadó gyakornoki programja
A szerződött támogatás összege: 6 687 620.- Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt befejezési dátuma: 2021. 01. 15.
Projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2019-04184
A projekt tartalmának bemutatása: A „Zöld Ász Fogadó gyakornoki programja” a projekt keretében foglalkoztatott kettő fő gyakorlati szakképzése maradéktalanul befejeződött.
A gyakornokok foglalkoztatásával azt a cél tűztük ki magunk elé , hogy a gyakornoki idő alatt megfelelő szakmai tudást és gyakorlati felkészültséget szerezzenek arra , hogy szakmailag tovább léphessenek a pincér illetve vendéglátóipari eladó képzés felé. Gyakornokaik a szakmai képzés mellett megtanultak a vendégekkel mind szakmailag mind emberileg hatékonyan kommunikálni. Nagymértékű munkatapasztalatra tettek szert . Megismerték az vendéglátásban elvárható etikai normákat. A gyakornokok a gyakorlati idejük alatt megszerzett szakmai tudást a gyakorlatban hétről hétre nagyobb biztonsággal alkalmazták. Csapatmunkára való képességük, kezdeményező készségük, terhelhetőségük, alkalmazkodóképességük sokat fejlődött. Természetesen a gyakorlati idő alatt ezen készségeik fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektettünk. A munkakultúra és munkafegyelem területén fontos kiemelni, hogy a problémák és szakmai feladatok megoldása eleinte a gyakornokok szakmai felügyeletét ellátó személy segítségével történt. A belső(HACCP rendszer) szabályok megismerése és begyakorlása után hétről hétre egyre több feladatot önállóan kellett megoldaniuk. Először csak részfeladatokat oldottak meg önállóan, szakmai felügyelet mellett, majd sor került a teljesen önálló munkavégzésre is. Önálló munkavégzésnél az ellenőrzés utólagosan a gyakornokok szakmai vezetője által történt.
A szakmai feladatok megoldásához egyre rövidebb időre van szükségük és a részfeladatok megoldásához szükséges időt megfelelő módon tudják beosztani. A kollektívába könnyen beilleszkedtek, a megszerzett szakmai gyakorlatnak köszönhetően kellő önbizalomra is szert tettek . A támogatás keretében megvásárolt konyhai és éttermi eszközök közvetlenül szolgálták a szükséges gyakorlat megszerzését, lebonyolítását. A gyakornokok megismerték az éttermi vendéglátással kapcsolatos szabályokat,előírásokat, elsajátították a biztonságos munkavégzéshez szükséges ismereteket. A pincér és a vendéglátóipari eladó képzés feltételeit mindkét gyakornok maradéktalanul teljesítette.
Vállalkozásunk büszke arra hogy a jövő szakembereinek képzéséhez tudásával hozzájárulhatott.